In mei staan we helemaal te popelen om het BBQ seizoen op gang te trekken. Toegegeven, het was dit jaar nog niet veel soeps (of grills) qua weer, maar dat houdt ons niet tegen eigenlijk. Buiten koken (eventueel onder een afdakje), dat geeft zo'n heerlijk gevoel van vrijheid en genieten. In het weekend is dat dan een uitgebreide barbecue, met veel vleesjes, een stukje vis, een patatje in de schil en lekker veel kleurrijke salades. Maar ook tijdens de week is het al eens fijn om de barbecue aan te steken. En dan hoeft dat niet per se voor een uitgebreide maaltijd te zijn, geef dat stukje vlees of vis (of groentjes) a kiss of fire en dat heerlijke zomerse, smokey sfeertje is meteen aanwezig, zalig!

Als je een gasbarbecue in huis hebt, is dat natuurlijk eens zo gemakkelijk. Maar ook met kolen kan je snel een vuurtje stoken. Gebruik niet teveel kolen, gebruik eventueel een kolenstarter en creëer een warme zone op je barbecue. Wist je trouwens dat je je kolen kan blussen met water? Laat nadien goed opdrogen, en je kan ze weer opnieuw gebruiken. Of maak ook nog een heerlijk dessertje op de barbecue.

Zin in een BBQ-proof maaltijd? Wij zetten 9 gerechten op een rijtje! Wist je trouwens dat je bij Foodbag wekelijks een BBQ-proof gerechtje kan selecteren? Let's BBQ!


Mignonette met kruidenmarinade broccoli en gebakken patatjes


Mignonette met kruidenmarinade broccoli en gebakken patatjes
Geen saaie gekookte broccoli maar een verrassende salade met een zoete toets dankzij de rozijntjes. De mignonette pimpen we dan weer met verse peterselie en basilicum. De geroosterde patatjes maken dit feestmaal compleet! Deze topper kan je deze week trouwens bestellen bij Foodbag.be!



Grieks gemarineerde scampibrochette met rijst en tzatziki


Grieks gemarineerde scampibrochette met rijst en tzatziki
Hopa! We gaan de Griekse toer op met dit zuiderse bordje lekkers. Geef de scampi's een meditterane toets met een kneepje citroensap, olijfolie en za'atar. Afwerken doe je met een lepel tzatziki, een must bij een Griekse schotel. Bekijk recept



Wrap met kip en gegrilde courgette, portobello en truffelmayo


Wrap met kip en gegrilde courgette, portobello en truffelmayo
Verlangen je smaakpapillen dit BBQ-seizoen naar een lekker én creatief gerecht? Deze wrap met kip en courgette stelt niet teleur. Voeg een schepje luxe toe met wat truffelmayo. Een wrap over? Probeer dan eens de TikTok Tortilla Challenge! Bekijk recept



Spiering met truffelmayonaise, sla met avocado en wedges


Spiering met truffelmayonaise, sla met avocado en wedges
Het allerlekkerste stukje varkensvlees is ongetwijfeld het vlees van de nek: de spiering. Botermals, sappig en zacht van smaak. Dat verdient een extra vleugje luxe, dus kozen we voor truffelmayo. Dit bordje is trouwens helemaal BBQ-proof! Bekijk recept



Gegrilde worst met barbecuesaus, lookbroodjes en salade


Gegrilde worst met barbecuesaus, lookbroodjes en salade
Heerlijke bbq-kost voor jong en oud! We roosteren lekkere gemarineerde worsten op de barbecue, samen met lookbroodjes. Daarbij komt een zelfgemaakte barbecuesaus en een frisse salade. Dit wordt genieten vanavond! Bekijk recept



Gegrild buikspek met spinaziepuree en wortellinten


Gegrild buikspek met spinaziepuree en wortellinten
Buikspek is heerlijk mals en ideaal om te grillen. Vraag naar voorgegaard buikspek bij je beenhouwer. Een lekkere spinaziepuree en kleurrijke wortellinten passen daar perfect bij! Laat het smaken... Bekijk recept



Barbecue pita met wortelsalade


Barbecue pita met wortelsalade
Pita op de barbecue? Jawel, het kan, en het is zelfs héél lekker! Je roostert lekkere gemarineerde varkensspiering en snijdt die dan in fijne reepjes. De pitabroodjes kunnen natuurlijk ook even op de barbecue! Gemakkelijk en snel barbecueën kan ook! Bekijk recept



Grillkaas en groenten op de barbecue


Grillkaas en groenten op de barbecue
Een veggie barbecue? Het kan én het is overheerlijk! Probeer maar eens met deze gegrilde groentjes met grillkaas. Daarbij komt orzo pasta en een fris yoghurt-muntsausje. Lekker zomers genieten! Bekijk recept



Barbecue burrito's met gemarineerde kip


Barbecue burrito's met gemarineerde kip
Mexicaans eten is al zo lekker, en als je het ook nog eens kan klaarmaken op een barbecue, dan zit je helemaal goed! De kip in de burrito's wordt eerst op de barbecue gegrild en tenslotte worden de burrito's zelf ook nog eens op de rooster gelegd. Smaakbommetje! Bekijk recept