Oktober staat voor de deur, dé herfstmaand bij uitstek! Vanaf nu kan je weer volop genieten van boerenkool, pastinaak, spruitjes, veldsla, winterpostelein, schorseneer, pompoen, paddenstoelen en witloof. En daarnaast zijn er ook nog heel wat zomerse groenten die nog heel lekker zijn nu. Zalig toch? Op 1 oktober vieren we ook 'wereldveggiedag'. Ideaal dus om al die groenten hierboven in een heerlijk herfstig gerecht te verwerken. Of zoek je nog meer inspiratie? Wekelijks stellen we samen met Foodbag een heerlijk menu samen voor in hun maaltijdbox. Elke week zitten daar 2 vegetarische toppers bij, of in het weekmenu van Foodbag zelf vind je maar liefst 8 vegetarische gerechten om uit te kiezen, waarvan 3 zelfs volledig plantaardig! Op die manier is het niet moeilijk om wat vaker veggie op het menu te zetten, toch? 

Benieuwd naar ons weekmenu voor het begin van oktober?


Gevulde paprika met veggiegehakt, kaas en rijst


Gevulde paprika met veggiegehakt, kaas en rijst
Hoedje af voor deze gevulde paprika's (snap je 'm?). Je kan ze volledig op voorhand klaarmaken. Ze weten een echte vleeseter te bekoren en je serveert ze met veel plezier voor een grote groep vrienden. Een echt entertaingerecht! Bekijk recept



Chili sin carne met zoete-aardappelwedges


Chili sin carne met zoete-aardappelwedges
Geen zin om aan tafel te eten? Deze chili sin carne is lekker easy, zetelproof én volwaardig dankzij de bonen en zoete aardappelfrietjes. Bekijk recept

Lasagne met pancetta, pompoen, spinazie en ras-el-hanout


Lasagne met pancetta, pompoen, spinazie en ras-el-hanout
Met een lasagne scoor je altijd. Ditmaal in een herfstjasje. Denk: pompoen, pancetta en spinazie overgoten met een zalige bechamelsaus. Zien we je daar nu een beetje watertanden? Bekijk recept



Cordon bleu met groentestoemp en tartaarsaus


Cordon bleu met groentestoemp en tartaarsaus
Lange werkdag, maar wel vastberaden om lekker (en) vers te koken. Je zal het je niet beklagen. Maak deze smakelijke cordon bleu met groentestoemp en tartaar op basis van yoghurt en schuif dan je voeten met een glimlach onder tafel. Lekker eten, rust en smeltende kaas zijn altijd een winnende combo. Bekijk recept



Hachis parmentier met kipgehakt, champignons en graanmosterdpuree


Hachis parmentier met kipgehakt, champignons en graanmosterdpuree
Voor deze variant op de klassieke parmentier mag je ons altijd wakker maken. Het smeuïge kipgehakt is een perfecte match met de pittige graanmosterd. Klassiekers zoals we ze graag serveren. Bekijk recept



Wrap met gehaktballetjes en geroosterde pompoen


Wrap met gehaktballetjes en geroosterde pompoen
Tijdens het testkoken in ons atelier was de wrap rap verdwenen. Fotograaf Matthias - een notoire gehaktfan - smikkelde de smaakvolle balletjes snel naar binnen. Niet moeilijk, met die lekkere gehaktballetjes op smaak gebracht met ras el hanout! Bekijk recept



Quiche met gerookte zalm, prei en kropsla


Quiche met gerookte zalm, prei en kropsla
Een culinair wist-je-datje: het woord 'quiche' is afgeleid van het Duitse woord 'kuchen'. In het lokale dialect wordt dat 'kischen'. De oorsprong van de quiche gaat zelfs terug naar de middeleeuwen. Een lekker stukje geschiedenis op je bord! Ditmaal met gerookte zalm en prei, een zalige combinatie! En een fris slaatje erbij. Bekijk recept