Bloemkoolgratin met worst en puree

30 MIN
2 personen
Bloemkoolgratin met worst en puree

Ken je worst met bloemkool in witte saus? Wel, dit is de 'geupgrade' versie, met een zalige bloemkoolgratin met kaaskorstje in de oven. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 40 g gratinkaas
  • 2 braadworsten
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in 6-7 minuten in gezouten water. Giet af, dep droog en schep over in een ovenschaal.
  3. Smelt 2/3de van de boter in een kookpotje en voeg er al roerend de bloem aan toe. Schenk er geleidelijk per persoon 135 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet de saus over de bloemkoolroosjes en bestrooi met de gratinkaas. Zet 7 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan nog 3 minuten onder de grill van de oven voor een mooi goudbruin korstje.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de rest van de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de braadworsten goudbruin, 4-5 minuten aan elke kant.
  6. Hak de peterselie fijn. Serveer de braadworsten met de bloemkoolgratin en de aardappelpuree. Werk af met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1094.7 kcal
Koolhydraten 67.39 g
waarvan suikers 11.45 g
Vet 68.67 g
waarvan verzadigd 30.87 g
Proteïnen 48.14 g
Vezels 10.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin