Wok van varkensreepjes met maïskolfjes, paprika en Thaise basilicum

25 MIN
2 personen
Wok van varkensreepjes met maïskolfjes, paprika en Thaise basilicum

Een verrassend Aziatisch wokgerecht, met gebakken varkensreepjes, maïskolfjes, paprika en Thaise basilicum. Lekker snel klaar en supergezond.

Ingrediënten

  • 200 g varkensvlees, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • ½ aubergine, in blokjes
  • 6 kolfjes babymaïs, gehalveerd in de lengte
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • ½ teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, ontpit en fijngehakt
  • 4 el glutenvrije sojasaus
  • 4 el vissaus
  • 4 el water
  • 1 el arachideolie
  • 12 blaadjes aziatische basilicum

BEREIDING

  1. Verhit de arachideolie in de wok. Voeg de sjalot, de look en de rode peper toe. Doe er nadien de aubergineblokjes bij en wok gaar.
  2. Voeg dan de paprikareepjes en maïskolfjes toe. Doe er het varkensvlees bij en laat het vlees garen.
  3. Voeg de blaadjes Thaise basilicum, de sojasaus, de vissaus en het water toe. Wok nog even kort door.
  4. Verdeel over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 342.76 kcal
Koolhydraten 27.76 g
waarvan suikers 16.78 g
Vet 11.28 g
waarvan verzadigd 2.33 g
Proteïnen 30.15 g
Vezels 6.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin