Wok met scampi, wortelen, peultjes en rijst

25 MIN
4 personen
Wok met scampi, wortelen, peultjes en rijst

Een eenvoudig, gezond en snel wokgerecht, met scampi, wortelen, peultjes en rijst. Heerlijke met de soja-sherry saus. Werk af met sesamzaadjes.

Ingrediënten

  • 24 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 300 g rijst
  • 400 g peulen
  • 3 wortelen, geraspt
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes
  • 1 gele paprika, ontpit en in reepjes
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 2 citroengras, fijngehakt
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 el droge sherry
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el arachideolie
  • 20 g sesamzaad, geroosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Stoof de gember, de knoflook, het citroengras en de chilipeper aan in arachideolie. Voeg er de scampi's aan toe en meteen nadien de wortel, de paprika's, de peultjes en de lente-uitjes.
  3. Wok tot de scampi's verkleuren en de groenten knapperig zijn. Schenk er de sherry en sojasaus bij en roer om. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de rijst toe aan de groenten en scampi's en meng goed door elkaar. Verdeel over de borden en werk af met de sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 364.92 kcal
Koolhydraten 37.33 g
waarvan suikers 8.68 g
Vet 8.53 g
waarvan verzadigd 1.1 g
Proteïnen 29.38 g
Vezels 7.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin