Citroenrijst met scampi en erwtjes

35 MIN
4 personen
Citroenrijst met scampi en erwtjes

Citroenrijst met scampi en erwtjes is een heerlijk eenvoudig en Aziatisch geïspireerd éénpansgerecht. Ideaal om een restje rijst te verwerken.

Ingrediënten

  • 24 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 300 g rijst
  • 200 g erwten
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 citroen, geperst en geraspt
  • 1 cm gember, geschild en fijngesnipperd
  • 20 g sesamzaad, geroosterd
  • 2 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Stoof de knoflook met de gember en de chilipeper aan in de olijfolie. Voeg er de scampi's aan toe en meteen nadien de erwtjes. Bak tot de scampi's goudbruin kleuren en de erwten gaar zijn. Schenk er de sojasaus bij en roer om. Kruid met peper en zout.
  3. Doe het citroensap en de zeste bij de rijst. Voeg de rijst toe aan de groenten en scampi's en meng goed door elkaar.
  4. Verdeel over de borden en werk af met de sesamzaadjes en lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 320.45 kcal
Koolhydraten 30.35 g
waarvan suikers 3.03 g
Vet 8.48 g
waarvan verzadigd 1.04 g
Proteïnen 28.64 g
Vezels 4.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin