Singapore noedels

20 MIN
4 personen
Singapore noedels

Singapore noedels is een gerecht, zoals je wel kan vermoeden, uit Singapore. Het brengt al het lekkers uit de Aziatische keuken samen in een heerlijk wokgerecht

Ingrediënten

  • 250 g varkenshaasje, in fijne reepjes gesneden
  • 250 g scampi's, gepeld
  • 250 g eiermie
  • 200 g Chinese kool, in fijne reepjes gesneden
  • 150 g sojascheuten
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el ketjap manis
  • sambal oelek
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el currypoeder
  • ½ el kurkuma
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de mie gaar. Spoel met koud water en laat uitlekken.
  2. Verhit 1 eetlepel olie met 1/2 eetlepel ketjap manis in een wok. Roerbak de varkensreepjes op hoog vuur tot ze net gaar zijn, kruid met peper en zout. Schep uit de wok en zet even opzij. Roerbak de scampi's tot ze roze kleuren. Schep uit de wok.
  3. Verhit opnieuw 1 eetlepel zonnebloemolie in de wok en roerbak de Chinese kool en sojascheuten voor 2 minuten en schep uit de wok.
  4. Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de wok en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg het currypoeder en de kurkuma toe en roerbak 1 minuutje mee.
  5. Voeg 1/2 eetlepel ketjap manis toe. Schep het vlees, de scampi's, de groenten en de mie bij in de wok. Roerbak tot alles warm is.
  6. Verdeel de mie over 4 kommen. Werk af met lente-uitjes. Serveer met sambal oelek.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 527.18 kcal
Koolhydraten 53.27 g
waarvan suikers 7.34 g
Vet 16.99 g
waarvan verzadigd 2.6 g
Proteïnen 37.48 g
Vezels 6.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin