Scampi met groene asperges

30 MIN
4 personen
Scampi met groene asperges

Een heerlijke Oosterse bereiding met groene asperges, scampi en smaakmakers zaols citroengras, currypasta, vissaus en crunchy pindanootjes. Serveer met rijst.

Ingrediënten

  • 500 g scampi's
  • 2 bussels groene asperges
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el pinda, gemalen
  • 1 rode ui
  • 1 kl rietsuiker
  • 1 kl milde currypasta
  • 1 kl vissaus
  • 8 el chilisaus
  • 1 el zonnebloemolie
  • koriander

BEREIDING

  1. Pel de scampi, snij ze op de rugkant van kop tot staart open en verwijder de zwarte darmdraad.
  2. Hak het citroengras fijn en vermeng het met de currypasta, de vissaus en de rietsuiker. Roer de scampi door het mengsel, tot ze helemaal bedekt zijn met de currysaus. Zet ze even aan de kant.
  3. Pel en snij het sjalotje in flinterdunne ringetjes. Vermeng het met de zoete chilisaus en de pinda’s.
  4. Snij het harde stukje onderaan de asperges weg. Kook de asperges 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en opdrogen op keukenpapier.
  5. Bak de scampi 3 minuten op een hoog vuur, in de zonnebloemolie.
  6. Verdeel de asperges en de scampi over de borden. Lepel er wat saus bij. Werk af met korianderblaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 294.95 kcal
Koolhydraten 25.71 g
waarvan suikers 21.21 g
Vet 7.85 g
waarvan verzadigd 0.82 g
Proteïnen 28.3 g
Vezels 5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin