Witte vis in spekjasje met Provençaalse saus en rijst
30 MIN
2 personen
Zin in een heerlijk Zuiders gerechtje, dat je in een half uurtje op tafel zet? Probeer eens deze heerlijke witte vis in een zalig spekjes, met Provençaalse saus en rijst erbij. Genieten maar!
Ingrediënten
125 gr witte vis
400 gr Provençaalse groentemix (courgette, wortel, paprika, ui)
2 kl Italiaanse kruiden
400 gr tomatenpulp
300 gr witte vis
2 plakjes spek
boter
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng de rijst aan de kook in 200 ml. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
Smelt intussen een klont boter in een stoof pot en stoof de groentemix 6-8 min. op middelhoog vuur. Kruid met Italiaanse kruiden (zie tip), zout en zwarte peper. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de groenten dreigen aan te branden. Blus met de tomatenpulp en laat nog 10 min. pruttelen op zacht vuur met het deksel op de pot.
Wikkel een sneetje spek rond de vis. Steek eventueel vast met een cocktailprikker. Smelt een klontje boter in een pan en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met een snuifje zout (het spek is al zout) en zwarte peper.
Serveer de vis met de Provençaalse saus en de rijst. Smakelijk!
TIP: Houd eventueel een snuifje van de Italiaanse kruiden opzij om de vis te kruiden.