Vogelnestjes met tomatensaus en rijst

25 MIN
2 personen
Vogelnestjes met tomatensaus en rijst

Op zoek naar een snelle, smaakvolle en kindvriendelijke maaltijd? Ga voor voorgemaakte vogelnestjes, vraag ernaar bij je beenhouwer! We serveren ze met een lekkere tomatensaus bomvol groentjes en rijst. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 125 gr witte rijst
  • 2 kant-en-klare vogelnestjes
  • 1 gele ui
  • 2 wortelen
  • 100 gr stoofselder
  • 400 gr tomatenpulp
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
  2. Schik het vogelnestje in een ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven.
  3. Saus: snipper de ui fijn. Snijd de wortelen (schillen hoeft niet, zie tip) in dunne plakjes en de selder in stukjes van 0,5 cm. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en fruit de ui zo'n 2 min. op zacht vuur, tot de ui glazig is. Voeg de wortelen en selder toe en laat 5 min. meebakken. Overgiet vervolgens met de tomatenpulp en verkruimel de bouillon erover. Schik de laurier (optioneel) in de saus en kruid met de Provençaalse kruiden en zwarte peper. Laat het geheel 10 min. pruttelen op zacht vuur met het deksel op de pot, tot de wortelen gaar zijn.
  4. Haal het laurierblaadje uit de saus. Serveer het vogelnestje met de tomatensaus en de rijst. Smakelijk!
  5. TIP: De wortelplakjes dun snijden vraagt even tijd, maar het loont de moeite. Zo is de saus straks sneller klaar. Liever blokjes? Dat kan ook!