Witte pens met gebakken witloof, appeltjes en gnocchi

20 MIN
2 personen
Witte pens met gebakken witloof, appeltjes en gnocchi

WAP, oftewel worst-appelmoes-patatjes in een hele originele versie! We maken een warme salade van witloof, tijm en appeltjes met daarbij witte pens en krokant gebakken gnocchi. Nog wat veldsla bij voor een frisse, groene toets en je kan beginnen aan dit verrassende maal!

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witloof
  • 1 appel
  • 1 takje tijm
  • 250 g gnocchi
  • 2 witte pensen
  • 1 zakje veldsla
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes. Schil de appel en snij in partjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water wanneer ze komen bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Hou even opzij.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Smelt de helft van de boter in een grote antikleefpan. Voeg het witloof, de tijm en de appeltjes toe en bak ze aan voor 5 minuten. Voeg dan de gnocchi toe. Laat nog kort meebakken. Kruid met peper en zout.
  5. Smelt de rest van de boter in een aparte pan en bak de witte pensen gaar, 3-4 minuten per kant.
  6. Druppel de dressing over de veldsla. Schik de gebakken groenten, gnocchi en witte pensen op borden. Leg er de veldsla bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1122.46 kcal
Koolhydraten 100.45 g
waarvan suikers 16.57 g
Vet 57.88 g
waarvan verzadigd 21.69 g
Proteïnen 40.43 g
Vezels 9.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin