Braadworst met gebakken spruitjes en gnocchi

25 MIN
2 personen
Braadworst met gebakken spruitjes en gnocchi

Een eenvoudig, snel winters gerechtje, met een leuke verrassing: de combinatie van de gebakken spruitjes en krokant gebakken gnocchi is werkelijk heerlijk! Daarbij komen sappige braadworsten met een heerlijk vleessausje. Winterkost van bij ons!

Ingrediënten

  • 250 g gnocchi
  • 300 g spruiten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 braadworsten
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Schep met een schuimspaan uit het water als ze komen bovendrijven. Hou even opzij.
  2. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Breng het water terug aan de kook en blancheer de spruitjes 5 minuten. Giet af. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en snij fijn. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  3. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de braadworsten.
  4. Smelt de rest van de boter in een aparte pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de spruiten, rozemarijn en gnocchi toe. Roerbak op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Hou warm.
  5. Schep de worsten uit de pan, giet het vet af en voeg per persoon 100 milliliter warm water en de mosterd toe, verkruimel er de bouillon bij. roer los. Meng het maïszetmeel met 2 eetlepels water en voeg toe. Laat al roerend indikken tot een saus. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de braadworsten met de gewokte spruiten en gnocchi en werk af met de saus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1091.13 kcal
Koolhydraten 104.38 g
waarvan suikers 15.12 g
Vet 50.69 g
waarvan verzadigd 20.94 g
Proteïnen 51.59 g
Vezels 11.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin