Gehaktballetjes met groentepuree en uiensaus

30 MIN
2 personen
Gehaktballetjes met groentepuree en uiensaus

Lekkere Belgische kost met een zalige puree bomvol groentjes, sappige gehaktballetjes en uiensaus voor erbij. Hier gaan jong en oud van genieten! Laat het smaken.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • ½ venkel
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 uien
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 1½ el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de courgette in blokjes. Schil de wortelen en snij in blokjes. Snij de aangegeven hoeveelheid venkel in blokjes. Hak de krulpeterselie fijn.
  3. Meng in een kom het gehakt met het paneermeel en de helft van de peterselie. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Rol er dan gelijke balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  4. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de wortelen toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de courgette en venkel toe. Stoof opnieuw 2 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe. Laat 9-10 minuten stoven op een matig vuur, onder deksel. Kruid met peper en zout. Verwijder het deksel, verhoog het vuur en laat al het water verdampen. Schep regelmatig om.
  5. Snij de uien in halve ringen. Verhit de boter in een antikleefpan en stoof de uien op een laag vuur. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en bak je de gehaktballetjes rondom aan, een 10-tal minuten op een hoger vuur.
  6. Schep de gehaktballetjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bestuif de uien met de bloem. Laat kort bakken en blus dan met per persoon 75 milliliter water en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Kruid met peper en zout. Voeg de gehaktballetjes opnieuw toe aan de saus en laat nog even doorwarmen.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de gestoofde groenten, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  8. Serveer de groentepuree samen met de gehaktballetjes en de uiensaus. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 866.9 kcal
Koolhydraten 86.13 g
waarvan suikers 22.67 g
Vet 37.72 g
waarvan verzadigd 16.05 g
Proteïnen 39.23 g
Vezels 17.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin