Witloof met pijnboompitten, aubergineburgers en geroosterde aardappelen

40 MIN
2 personen
Witloof met pijnboompitten, aubergineburgers en geroosterde aardappelen

Op zoek naar een origineel vegetarisch gerecht? Je hebt het gevonden! Groenten zijn de ster in dit heerlijk bordjevol!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 3 stronkjes witloof
  • 2 el balsamico
  • 30 g pijnboompitten
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine
  • 1 ei
  • 4 el panko
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pers de knoflook. Snij een schijfje van de wortelaanzet van het witloof en halveer de stronkjes in de lengte.
  3. Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en leg de witloofstronkjes met de snijkant naar beneden in de pan. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Laat 4 minuten stoven onder deksel.
  4. Vet een ovenschaal in met boter en leg de witloofstronkjes erin, met de snijkant naar boven.
  5. Voeg de knoflook, de balsamico, per persoon 1 eetlepel water en de suiker toe aan de pan waarin je het witloof gebakken hebt. Kruid met peper en zout. Warm op en roer goed, tot de saus begint in te dikken. Schenk dit sausje over de witloofstronkjes. Strooi de pijnboompitten erover en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Hou nog wat plaats vrij om straks de aubergineburgers te leggen. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten mee in de voorverwarmde oven.
  7. Snij de aubergine in plakken van 1,5 cm. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop goed los, kruid royaal met peper en zout. Doe de panko in een apart kommetje. Haal de plakken aubergine eerst door het ei en dan door de panko.
  8. Kuis de pan waarin je het witloof hebt gebakken uit met wat keukenpapier. Verhit de rest van de olijfolie en bak de gepaneerde aubergines 2 minuten aan elke kant. Leg ze nog 15 minuten mee in de oven bij de aardappelen. Snij de peterselie fijn.
  9. Serveer de aubergineburgers met de geroosterde aardappelen en het witloof. Giet de saus van het witloof over het gerecht en werk af met peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 711.31 kcal
Koolhydraten 61.77 g
waarvan suikers 13.49 g
Vet 41.46 g
waarvan verzadigd 9.97 g
Proteïnen 17.45 g
Vezels 12.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin