Paprika gevuld met seitangehakt, kaas en fregola sarda

40 MIN
2 personen
Paprika gevuld met seitangehakt, kaas en fregola sarda

Een heerlijk verrassend gerecht waarmee je zelfs een doorwinterde carnivoor kan overtuigen: paprika gevuld met een ragusaus op basis van seitangehakt, gegratineerd in de oven. Daarbij komt een frisse fregola sarda salade. Een vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 2 gele paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g seitan gehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 40 g gratinkaas
  • 130 g fregola sarda
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de fijngesneden ui voor 2 minuten, voeg dan de knoflook toe en laat ook meestoven. Voeg na 2 minuten het seitangehakt en de Italiaanse kruiden toe. Schep regelmatig om en laat 3 minuten garen. Kruid met peper en zout naar smaak.
  3. Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 50 milliliter water toe en laat 5 minuten verdergaren.
  4. Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal en schep er het gehaktmengsel in. Verdeel er de gratinkaas over. Vul de ovenschaal met een klein bodempje water en zet 20 minuten in de oven.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af. Hak de bladpeterselie fijn.
  6. Meng vlak voor het serveren de extra vierge olijfolie, de fijngehakte bladpeterselie en peper en zout door de fregola sarda. Serveer de gevulde paprika's met de fregola sarda.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 730.81 kcal
Koolhydraten 75.69 g
waarvan suikers 16.97 g
Vet 21.4 g
waarvan verzadigd 5.65 g
Proteïnen 52.34 g
Vezels 10.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin