Pastinaakgratin met vegan burger en witloof-appelslaatje

30 MIN
2 personen
Pastinaakgratin met vegan burger en witloof-appelslaatje

Veggie delight met deze originele pastinaakgratin met fris witloof-appelslaatje en gebakken groenteburgers erbij. Met deze maaltijd heb je echt een grote portie groenten binnen, smaakt als lekker winters comfort food. Win-win!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g gratinkaas
  • 50 g veldsla
  • 1 stronkje witloof
  • ½ appel
  • 2 vegan burgers
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl boter
  • 1 kl suiker
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de pastinaken en snij ze in plakjes van 0,5 centimeter. Kook de pastinaakplakjes gedurende 4-5 minuten. Giet af en laat even afkoelen.
  2. Pers de knoflook en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de knoflook, tijm en per persoon 1 eetlepel water door de lichte room. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verdeel hierover de plakjes pastinaak. Kruid met peper en zout en schenk er de lichte room over. Bestrooi met de gratinkaas en zet 13 minuten in de voorverwarmde oven en dan nog 2 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje.
  3. Was de veldsla en laat goed uitlekken.
  4. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn en de suiker. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Maak de blaadjes van het witloof los en snij in lange reepjes. Schil de appel en snij in blokjes. Meng de appelblokjes al met de dressing. Doe de veldsla en witloof in een kom.
  6. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de vegan burgers goudbruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  7. Meng de appels met de dressing door de veldsla met witloof. Schep de pastinaakgratin op borden, leg er een vegan burger bij en werk af met de salade.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 674.3 kcal
Koolhydraten 58.58 g
waarvan suikers 14.04 g
Vet 39.75 g
waarvan verzadigd 14.44 g
Proteïnen 13.22 g
Vezels 9.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin