Witloof met gehakt uit de oven

50 MIN
4 porties
Witloof met gehakt uit de oven

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 kg aardappel
  • 800 g witloof, in repen
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 200 g kaas, geraspt
  • 100 ml melk
  • 100 ml room
  • 3 el olijfolie
  • 30 g bladpeterselie
  • 2 kl currypoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water gaar. Giet af en pureer ze. Voeg er de melk en room aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de peterselie en de helft van de kaas door. Zet de puree even opzij.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt samen met de kerriepoeder rul. Voeg er dan de repen witloof en de champignons aan toe en laat meebakken.
  4. Schep het gehakt-witloofmengsel in een ingevette ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Strooi de rest van de kaas erover en zet 20 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 867.51 kcal
Koolhydraten 50.02 g
waarvan suikers 2.78 g
Vet 50.51 g
waarvan verzadigd 19.32 g
Proteïnen 49.82 g
Vezels 11.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin