Kalfslapje met venkel-aardappelgratin

35 MIN
4 personen
Kalfslapje met venkel-aardappelgratin

Een kalfslapje met venkel-aardappelgratin, daarmee kom je verrassend uit de hoek. Deze originele gratin versie met frisse venkel past perfect bij dat goudbruin gebakken kalfslapje.

Ingrediënten

  • 2 venkel
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • gemengde sla
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 4 kalfslapjes
  • 80 g gratinkaas
  • vinaigrette
  • 200 ml room
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Kook de aardappelschijfjes 5 min. en giet af.
  2. Snij de venkel in fijne plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olijfolie in een pan en stoof venkel en tijm 5 min. aan.
  3. Vet een ovenschaal in met boter en leg er de venkel in. Pers er de knoflook boven uit. Verdeel hierover de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en schenk de room in de ovenschaal. Bestrooi met de gratinkaas en zet 15 min. in een oven van 200 °C.
  4. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Verhit boter in de pan en bak ze mooi goudbruin aan beide kanten.
  5. Serveer de kalfslapjes met de gratin en gemengde sla, met vinaigrette erover gesprenkeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.42 kcal
Koolhydraten 47.27 g
waarvan suikers 2.81 g
Vet 33.45 g
waarvan verzadigd 19.47 g
Proteïnen 47.13 g
Vezels 8.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin