Kook de aardappels gaar in gezouten water. Giet af.
Stamp de aardappelen tot een puree samen met de melk en de roomboter. Meng de kaas onder de puree en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook zacht. Voeg het gehakt toe en roer los. Kruid met peper en zout.
Voeg na 10 minuutjes de spinazie toe en laat slinken. Roer alles goed door en breng nogmaals op smaak met peper en zout.
Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Bedek dit met de aardappelpuree. Maak 4 holletjes in de puree en laat voorzichtig de eitjes hierin glijden.
Zet de ovenschotel in de oven en bak 15 minuten. Zet daarna de schotel nog even onder de grill tot de eieren gestold zijn.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.