Gehaktschotel met witloof

35 MIN
2 personen
Gehaktschotel met witloof

Een zalige ovenschotel met al wat lekker is: gestoofd witloof, krokant gebakken gehakt, aardappelschijfjes en een heerlijk kaassausje dat erover smelt.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 300 g gemengd gehakt
  • 80 g emmentaler
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 100 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 1 cm dikte. Kook ze beetgaar in 17 minuten in gezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en snij onderaan de harde kern eruit. Snij in grove stukken.
  3. Bak het witloof kort aan in de helft van de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk er de helft van de melk bij en laat zachtjes gaar stoven. Giet af en laat goed uitlekken, maar vang het stoofvocht op.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt aan. Kruid met peper en zout. Schep het gehakt in een ovenschaal. Leg er het witloof op en dek af met de aardappelschijfjes.
  5. Verwarm de grill voor op 200 °C.
  6. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk het stoofvocht van het witloof bij. Voeg de rest van de melk toe voor een mooie bechamelsaus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Giet de warme kaassaus over de ovenschotel. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Laat 10 minuten gratineren onder de grill.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 872.34 kcal
Koolhydraten 49.63 g
waarvan suikers 2.56 g
Vet 53.66 g
waarvan verzadigd 26.26 g
Proteïnen 46.28 g
Vezels 9.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin