Hazenpeper

150 MIN
4 personen
Hazenpeper

Hazepeper is een heerlijke klassieker van wild. Dit winterse stoofpotje van hazenrug met zilveruitjes, spekjes en kriek is een smaakvolle combinatie.

Ingrediënten

  • 1 hazenrug, in stukken
  • 200 g ontbijtspek
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 200 g zilveruitjes, gepeld
  • 2 el vloeiende bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 25 cl kriekbier
  • 1 el bessengelei
  • 1 kl suiker
  • 60 g boter
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de stukken hazenrug met peper en zout. Verhit 40 gram boter in een pan en bak ze rondom goudbruin. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  2. Stoof de ui glazig in dezelfde pan en voeg de spekblokjes toe. Bak ze enkele minuten knapperig. Bestrooi met de bloem en bak even aan.
  3. Doe de stukken haas terug in de pan. Voeg de knoflook, de tijm, de laurier en de kruidnagels toe en roer goed om. Schenk er de runderbouillon en het kriekbier bij en breng aan de kook. Laat het vlees 2 uur afgedekt garen op een zacht vuur.
  4. Verhit 20 gram boter in een pannetje en bak hierin de zilveruitjes. Bestrooi met de suiker en een snufje zout. Schenk er water bij tot ze net onder staan en laat op een hoog vuur koken tot het water verdampt is.
  5. Schep de stukken hazenrug en de spekblokjes uit de stoofpot. Zeef de saus en breng opnieuw aan de kook. Voeg de bessengelei toe. Roer glad en kruid bij met peper en zout.
  6. Doe de stukken haas, het spek en de zilveruitjes bij de saus. Laat nog heel even doorwarmen. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 610.48 kcal
Koolhydraten 19.4 g
waarvan suikers 9.94 g
Vet 37.28 g
waarvan verzadigd 17.41 g
Proteïnen 45.71 g
Vezels 2.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin