Wilde eend met sinaasappel, Grand Marnier en kroketten

55 MIN
4 personen
Wilde eend met sinaasappel, Grand Marnier en kroketten

Canard à l'orange is een feestelijke klassieker uit de Franse keuken. Het is zo één van die gerechten die de tand des tijds doorstaan en blijven terug komen op Kerstfeesten alom omdat de combinatie gewoon zo goed is!

Ingrediënten

  • 2 eenden
  • 12 aardappelkroketten
  • 4 sinaasappels
  • ½ citroen, geperst
  • 25 ml Grand Marnier
  • 3 el honing
  • 200 ml wildfond
  • 3 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de eenden met peper en zout. Bak ze rondom goudbruin in 2 el boter op een matig vuur. Schep over in een ovenschaal, oversaus met het braadvet en laat 15 min. braden op 200 °C. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
  2. Snij smalle reepjes uit de schil van twee sinaasappels. Blancheer ze enkele minuten in kokend water en laat uitlekken. Pers deze twee sinaasappels uit en zet het sap even opzij.
  3. Schil de twee overige sinaasappels en snij in partjes.
  4. Voeg het sinaasappelsap, citroensap, de wildfond, de geblancheerde zestes toe aan de pan waarin je de eenden gebakken hebt. Roer er de honing door en schenk er de Grand Marnier bij. Laat de saus tot de helft inkoken. Bind dan met de rest van de boter en voeg de partjes sinaasappel toe. Roer voorzichtig en kruid bij met peper en zout.
  5. Bak de kroketten.
  6. Serveer de eenden met de sinaasappelsaus en de kroketten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1111.67 kcal
Koolhydraten 64.92 g
waarvan suikers 23.75 g
Vet 71.21 g
waarvan verzadigd 30.69 g
Proteïnen 51.89 g
Vezels 6.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin