Bangers & mash met boontjes en wortelen

30 MIN
2 personen
Bangers & mash met boontjes en wortelen

Vandaag echte Britse kost op het menu! 'Bangers & Mash' zijn worstjes en aardappelpuree, met groentjes erbij. De worstjes werden 'bangers' genoemd, omdat ze vroeger wel eens konden ploffen in de pan. Daar hoef je je uiteraard geen zorgen om te maken, deze chipolata's zullen niet ploffen. Must try!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 150 g sperziebonen
  • 3 wortelen
  • 2 uien
  • 300 g chipolataworsten
  • ½ runderbouillonblokje
  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Schil de wortelen en snij in plakjes. Breng nog een pot gezouten water aan de kook en voeg de wortelen toe. Laat 3 minuten koken en voeg dan de boontjes toe. Laat 6-7 minuten (controleer de gaarheid!) koken en giet af en doe de groenten terug in de kookpot. Hou even apart.
  3. Snij de uien in halve ringen. Verhit 1/3de van de boter in een pan en stoof de uiringen op een laag vuur. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en bak je de chipolataworsten op een hoger vuur, 3 minuten per kant.
  4. Giet de aardappelen af en pureer. Roer de melk en 1/3de van de boter door de puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Schep de chipolataworsten uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bestuif de uien met de bloem. Laat kort bakken en blus dan met per persoon 70 milliliter water en verkruimel er de bouillon bij. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken.
  6. Voeg de rest van de boter toe aan de kookpot met de groenten. Zet op een zacht vuur en laat de boter smelten, terwijl je regelmatig roert. Wanneer de boter gesmolten is en de groenten zijn terug opgewarmd, haal van het vuur. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de chipolataworsten met de groenten, aardappelpuree en de uiensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.29 kcal
Koolhydraten 76.21 g
waarvan suikers 20.1 g
Vet 41.35 g
waarvan verzadigd 21.81 g
Proteïnen 31.2 g
Vezels 18.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin