Tomatensoep met parmezaan

20 MIN
4 personen
Tomatensoep met parmezaan

De geliefde verse tomatensoep geef je een heerlijke Italiaanse toets met parmezaanse kaas en basilicum. Lekker in elk seizoen!

Ingrediënten

  • 1 kg vleestomaat, in blokjes
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 1 l groentebouillon
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 30 blaadjes basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de uien glazig in de olijfolie. Doe er de tomaten bij en laat enkele minuten stoven.
  2. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat nog even stevig doorkoken. Zet het vuur uit en doe 25 basilicumblaadjes bij de soep.
  3. Draai de tomatensoep door een roerzeef. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel over de borden. Werk af met de rest van de basilicum en de parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 233.61 kcal
Koolhydraten 16.39 g
waarvan suikers 11.07 g
Vet 13.13 g
waarvan verzadigd 4.24 g
Proteïnen 10.6 g
Vezels 6.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin