Waterkerssoep met gerookte heilbot

25 MIN
12 stuks
Waterkerssoep met gerookte heilbot

Verras je gasten met een heerlijk verfijnd soepje in een verrine: waterkerssoep met gerookte heilbot. Niet zo moeilijk, snel klaar en een prachtig hapje!

Ingrediënten

  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 prei, in ringen
  • 1 el olijfolie
  • 1 stengel selder, in boogjes
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • peper en zout
  • 300 g waterkers
  • 100 ml melk
  • 100 ml room
  • 100 g heilbot, gerookt en in reepjes
  • satéprikker
  • 6 el zure room

BEREIDING

  1. Fruit de ui met de preiringen glazig in de olijfolie. Voeg de selderboogjes en de aardappelen toe.
  2. Blus de groenten na enkele minuten met de kippenbouillon. Kruid bij met peper en zout. Breng aan de kook en laat een kwartier sudderen. Meng er op het einde de waterkers door. Houd enkele blaadjes opzij voor de afwerking.
  3. Haal de soep van het vuur en pureer ze met een staafmixer. Voeg de melk en de room toe.
  4. Prik de heilbot aan satéprikkers.
  5. Schenk de soep in de glaasjes en leg er de heilbot bij. Lepel er een toefje zure room over. Werk af met een blaadje waterkers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 89.3 kcal
Koolhydraten 4.19 g
waarvan suikers 2.6 g
Vet 6.33 g
waarvan verzadigd 3 g
Proteïnen 3.65 g
Vezels 1.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin