Kabeljauw met mosterdsaus

20 MIN
4 personen
Kabeljauw met mosterdsaus

Kabeljauw en mosterd zijn een heerlijke combinatie. Bij deze gebakken kabeljauwfilets maak je een verfijnde en lichte saus met mosterd en abdijbier.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwhazen
  • 2 el bloem
  • 100 ml visbouillon
  • 1 flesje abdijbier
  • 2 el graantjesmosterd
  • 60 g halfvolle boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de bloem in een kom en kruid met peper en zout. Haal de kabeljauwmoten door de bloem en klop het overtollige eraf.
  2. Bak de vis goudbruin in 40 gram boter. Haal ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Schenk de visbouillon in dezelfde pan en roer de bakresten los. Voeg de mosterd en het bier toe. Laat één derde inkoken. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer er vlak voor het serveren de resterende boter door.
  4. Verdeel de vis over vier borden en schenk er de mosterdsaus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 196.24 kcal
Koolhydraten 5.9 g
waarvan suikers 0.51 g
Vet 7.15 g
waarvan verzadigd 3.71 g
Proteïnen 26.41 g
Vezels 0.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin