Volkoren penne met rode pesto en gegrilde kip

20 MIN
2 personen
Volkoren penne met rode pesto en gegrilde kip

Al het goede van de Italiaanse keuken, maar met een extra voedzaam kantje! Heerlijke volkoren penne met rode pesto op basis van zongedroogde tomaatjes, rucola en gegrilde kipfilet erbij. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 200 g volkoren penne
  • 25 g rucola
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g pijnboompitten
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 30 g parmezaan
  • 2 kipfilet
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  2. Was de rucola en laat goed uitlekken. Snij de tomaat in blokjes.
  3. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof. Doe de knoflook, de zongedroogde tomaten, de pijnboompitten en de helft van de parmezaan in een keukenrobot en mix fijn. Je kan dit ook fijnstampen in een vijzel. Voeg de extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Dit is de pesto.
  4. Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Halveer ze overlangs, zodat je mooie platte stukken hebt. Bestrijk ze met de olijfolie en kruid met peper en zout. Verwarm een grillpan en bak de kipfilets 3-4 minuten aan elke kant. Snij in reepjes.
  5. Meng de pesto door de penne en voeg wat van het kookvocht toe, zodat je een mooie vloeiende saus bekomt. Roer er de tomatenblokjes door. Werk af met de rucola, de gegrilde kip en de rest van de parmezaan en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 890.28 kcal
Koolhydraten 73.57 g
waarvan suikers 6.35 g
Vet 37.94 g
waarvan verzadigd 7.22 g
Proteïnen 56.99 g
Vezels 13.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin