Penne met rode pesto en kerstomaatjes

20 MIN
2 personen
Penne met rode pesto en kerstomaatjes

Groene pesto met basilicum heb je vast al eens gemaakt, maar hoe zit het met de rode variant met zongedroogde tomaatjes? Juist, dit moet je proeven, want het is minstens even overheerlijk. Een heerlijke zomerse pasta met penne, verse rode pesto, kerstomaatjes en kruidige rucola. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 250 g kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 40 g zongedroogde tomaten
  • 30 g parmezaan
  • 25 g rucola
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij.
  2. Halveer de kerstomaatjes. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof. Doe de knoflook, de zongedroogde tomaten, de pijnboompitten en de helft van de parmezaan in een keukenrobot en blend fijn. Je kan dit ook fijnstampen in een vijzel. Voeg de extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de pesto en de kerstomaatjes door de penne en voeg wat van het kookvocht toe, zodat je een mooie vloeiende saus bekomt. Schep er voorzichtig blaadjes rucola door. Werk af met de rest van de parmezaan en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 709.56 kcal
Koolhydraten 75.74 g
waarvan suikers 7.41 g
Vet 32.2 g
waarvan verzadigd 6.91 g
Proteïnen 25.47 g
Vezels 6.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin