Pasta met kippenballetjes en pesto van broccoli en munt

25 MIN
2 personen
Pasta met kippenballetjes en pesto van broccoli en munt

Wat denk je van broccolipesto met munt? Superorigineel, lekker en een ideale manier om kinderen broccoli te leren eten. Moet je proberen!

Ingrediënten

  • ½ broccoli
  • 200 g farfalle
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el paneermeel
  • 20 g pijnboompitten
  • 30 g parmezaan
  • 10 g munt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in roosjes. 'Schil' het buitenste laagje van de steel van de broccoli en snij ook in blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook 8 minuten, giet af en laat uitlekken.
  2. Breng nog een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 12-14 minuten. Giet de pasta af.
  3. Pers de knoflook. Meng het kippengehakt met het paneermeel en de helft van de knoflook. Kruid met peper en zout. Meng met vochtige handen het gehakt en vorm er balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Verhit de olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar, ongeveer 10 minuten.
  5. Doe de broccoli met de rest van de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan, de blaadjes munt en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of mix met een staafmixer. Kruid bij met peper en zout.
  6. Meng de farfalle met de pesto en de kippenballetjes. Verdeel over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 925.14 kcal
Koolhydraten 85.09 g
waarvan suikers 12.7 g
Vet 37.22 g
waarvan verzadigd 9.18 g
Proteïnen 58.28 g
Vezels 8.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin