Pasta met kippenballetjes en pesto van broccoli en munt

25 MIN
2 personen
Pasta met kippenballetjes en pesto van broccoli en munt

Wat denk je van broccolipesto met munt? Superorigineel, lekker en een ideale manier om kinderen broccoli te leren eten. Moet je proberen!

Ingrediënten

  • ½ broccoli
  • 200 g farfalle
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el paneermeel
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g parmezaan
  • 10 g munt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij de broccoli in roosjes en laat 6 minuten koken in het water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Breng nog een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  3. Pers de knoflook. Meng het kippengehakt met het paneermeel en de helft van de knoflook. Kruid bij met peper en zout. Meng het gehakt goed en vorm er balletjes van.
  4. Verhit een pan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Bak nu de balletjes rondom gaar in de olijfolie.
  5. Doe de broccoli met de rest van de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan, de blaadjes munt en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of mix met een staafmixer. Kruid bij met peper en zout.
  6. Meng de farfalle met de pesto en de kippenballetjes. Verdeel over de borden en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 976.21 kcal
Koolhydraten 89.45 g
waarvan suikers 13.04 g
Vet 40 g
waarvan verzadigd 9.64 g
Proteïnen 60.29 g
Vezels 8.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin