Volkoren penne met rode paprikasaus, mozzarella en pistaches

30 MIN
2 personen
Volkoren penne met rode paprikasaus, mozzarella en pistaches

Echte zomerkost, deze volkoren penne met romige rode paprikasaus, zachte mozzarella, frisse kerstomaatjes en afgewerkt met knalgroene crunchy pistachenootjes. Een vegetarisch en zonnig toppertje!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 200 g volkoren penne
  • 1 bol mozzarella
  • 30 g pistachenoten
  • 125 g kerstomaten
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een kookpotje en voeg de ui en knoflook toe. Laat stoven op een zacht vuur.
  2. Snij de paprika's in 4 stukken, verwijder de zaadjes. Verwijder de schil met een dunschiller (tip: met een dunschiller met tandjes gaat dat het gemakkelijkst). Snij dan in blokjes. Voeg toe aan de ui. Voeg de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Laat 10 minuten stoven, roer regelmatig om.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet af.
  4. Scheur de mozzarella in stukjes. Hak de pistachenoten grof. Snij de kerstomaten in kwartjes.
  5. Haal de paprika van het vuur. Voeg de lichte room toe. Mix tot een dikke saus met een staafmixer. Kruid bij met peper en zout. Zet nog even op het vuur en laat kort inkoken. Meng de gekookte penne door de paprikasaus.
  6. Schep de penne in diepe borden en verdeel er de mozzarella, kerstomaatjes en gehakte pistachenootjes over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 897.38 kcal
Koolhydraten 88.14 g
waarvan suikers 20.85 g
Vet 42.6 g
waarvan verzadigd 17.66 g
Proteïnen 31.94 g
Vezels 18.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin