Volkoren pasta met prei, ham en bloemkoolsaus

30 MIN
2 personen
Volkoren pasta met prei, ham en bloemkoolsaus

Zin in een bordje comfort food dat toch gezond en voedzaam is? We maken volkoren penne met een zalige bloemkool-kaassaus, met daarbij gestoofde prei en ham. Lekker gezond genieten...

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 2 prei
  • 150 g hamblokjes
  • 150 g volkoren penne
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de roosjes 15 minuten. Laat goed uitlekken maar hou wat van het kookvocht bij.
  2. Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de prei 7-9 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg de hamblokjes op het einde toe en laat ze kort doorwarmen.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  4. Doe de gekookte bloemkool in een keukenrobot (of gebruik een staafmixer). Voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Mix tot een glad geheel en roer er dan de gratinkaas door. Voeg wat van het kookvocht van de bloemkool toe voor een vloeiende saus.
  5. Meng de volkoren penne met de bloemkool-kaassaus. Roer er dan de gestoofde prei en de blokjes ham door en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 668.06 kcal
Koolhydraten 69.24 g
waarvan suikers 17.36 g
Vet 23.01 g
waarvan verzadigd 7.42 g
Proteïnen 36.81 g
Vezels 19.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin