Winterse stamppot met broccoli, prei en vegetarische shoarma

25 MIN
2 personen
Winterse stamppot met broccoli, prei en vegetarische shoarma

Deze vegetarische stamppot zit tsjokvol groenten en ook tsjokvol smaak. De vegetarische shoarmareepjes zorgen op hun beurt voor een lekkere bite. Geniet van deze zalige dampende stamppot op een winterse avond.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 1 prei
  • 300 g sojareepjes shoarma
  • 2 kl kipkruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de broccoli in roosjes.
  2. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten in gezouten water. Voeg de laatste 10 minuten de broccoli toe. Giet de aardappelen en broccoli af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  3. Was en snij de prei in halve ringen. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de prei 5-7 minuten. Roer door de broccolipuree.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Voeg de vegetarische shoarma toe en kruid met de kipkruiden, peper en zout. Roerbak tot ze mooi krokant gebakken zijn.
  5. Serveer de stamppot in een diep bord en verdeel daarover de vegetarische shoarma.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 751.43 kcal
Koolhydraten 60.69 g
waarvan suikers 10.14 g
Vet 24.81 g
waarvan verzadigd 7.39 g
Proteïnen 53.89 g
Vezels 20.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin