Vol-au-vent van vis met aardappelen

30 MIN
2 personen
Vol-au-vent van vis met aardappelen

Wist je dat je ook vol-au-vent van vis kan maken? Het is echt verrassend lekker en ook nog eens gemakkelijk om te maken! In een half uurtje zet je deze klassieker met twist op tafel, hoe goed is dat? Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ visbouillonblokje
  • 250 g champignons
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g vismengeling
  • ½ citroen
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng per persoon 500 milliliter water aan de kook en los hierin de aangegeven hoeveelheid visbouillon op.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de peterselie fijn.
  4. Dep de visstukken droog met keukenpapier en snij ze in hapklare stukjes. Breng de visbouillon terug aan de kook. Leg de visblokjes in de visbouillon en laat 4-5 minuten pocheren. Schep de visblokjes uit de visbouillon en bewaar op een bord onder aluminiumfolie. Hou de visbouillon even apart.
  5. Smelt de helft van de boter in een grote antikleefpan en bak de champignons. Kruid met peper en zout. Schep even uit de pan en laat de rest van de boter smelten in de pan. Roer er de bloem door en laat drogen. Voeg er telkens een soeplepel visbouillon aan toe en roer goed los, tot de saus indikt. Voeg visbouillon toe tot je de gewenste sausdikte hebt en voeg dan opnieuw de champignons en de visblokjes toe. Kruid opnieuw met peper en zout. Schep heel voorzichtig om. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.
  6. Serveer de vol-au-vent van vis met de gekookte aardappelen en werk af met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 479.02 kcal
Koolhydraten 45.36 g
waarvan suikers 0.98 g
Vet 16.38 g
waarvan verzadigd 9.9 g
Proteïnen 33.56 g
Vezels 8.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin