Vogelnestjes met tomaat-champignonsaus en geroosterde aardappelen

40 MIN
2 personen
Vogelnestjes met tomaat-champignonsaus en geroosterde aardappelen

Heerlijke nostalgie op je bord met vogelnestjes! We maken er een heerlijke tomaat-champignonsaus bij en serveren ze met geroosterde aardappelen.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 500 ml tomatenpassata
  • 10 g krulpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren gedurende 8 minuten.
  2. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de ui fijn. Snij de champignons in kwartjes.
  4. Meng het gehakt met het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol er per persoon een gehaktbal van.
  5. Verpak elk ei in een portie gehakt. Maak je handen vochtig en druk het gehakt goed aan zodat het niet openbarst tijdens het bakken. Zorg ervoor dat het ei mooi in het midden zit.
  6. Verhit 1/4de van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de vogelnestjes rondom aan. Leg ze in een ovenschaal en laat 20 minuten garen in de oven.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en champignons aan. Voeg de oregano toe. Voeg na 4 minuten de tomatenpassata toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een snufje suiker. Snij de peterselie fijn.
  8. Roer vlak voor het serveren de helft van de fijngesneden peterselie door de saus. Halveer de vogelnestjes en serveer met de tomaten-champignonsaus en de geroosterde aardappelen. Werk af met de rest van de peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 950.12 kcal
Koolhydraten 67.77 g
waarvan suikers 11.84 g
Vet 54.15 g
waarvan verzadigd 13.13 g
Proteïnen 43.79 g
Vezels 14.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin