Vogelnestjes met kroketten

40 MIN
4 personen
Vogelnestjes met kroketten

Een echte Vlaamse klassieker met eitjes in de hoofdrol! Vogelnestjes zijn gekookte eieren in een jasje van gehakt, dat dan nog eens gebakken wordt in de friteuse. Overheerlijk met tomatensaus en kroketjes bij. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 12 aardappelkroketten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 35 g panko
  • 4 bio-eieren
  • 500 ml tomatenpassata
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de eieren gedurende 6 minuten. Pel de eieren voorzichtig.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de peterselie fijn.
  3. Verpak elk ei in een portie gehakt. Maak je handen vochtig en druk het gehakt goed aan zodat het niet openbarst tijdens het bakken. Zorg ervoor dat het ei mooi in het midden zit. Rol de gehaktballen door de panko.
  4. Verhit de olijfolie in een pot en stoof de fijngesneden ui en knoflook aan. Voeg na 4 minuten de tomatenpassata toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de friteuse voor. Bak eerst de kroketten en hou ze warm. Bak de vogelnestjes 6 minuten in de friteuse. Halveer de vogelnestjes en serveer ze met de tomatensaus en de kroketten. Overstrooi met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 835.11 kcal
Koolhydraten 60.82 g
waarvan suikers 9.02 g
Vet 47.14 g
waarvan verzadigd 14.04 g
Proteïnen 40.17 g
Vezels 8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin