Vogelnestjes met sla en ovenfrietjes

40 MIN
2 personen
Vogelnestjes met sla en ovenfrietjes

Vogelnestjes! Pure nostalgie op het bord! We maken heerlijke gehaktballen gevuld met een ei, en daarbij een smaakvolle tomatensaus, sla én ovenfrietjes. De kok zal populair zijn vanavond!

Ingrediënten

  • 2 bio-eieren
  • 100 g slamix
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 tomaat
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren gedurende 8 minuten.
  2. Was de slamix en laat uitlekken. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frietjes. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Pel de hardgekookte eieren.
  4. Meng het gehakt met het paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol er per persoon een gehaktbal van.
  5. Maak een kuiltje in de gehaktbal en verpak elk ei in een portie gehakt. Maak je handen vochtig en druk het gehakt goed aan zodat het niet openbarst tijdens het bakken. Zorg ervoor dat het ei mooi in het midden zit.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de vogelnestjes rondom aan. Leg ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal en de bakplaat met frietjes samen 20 minuten in de oven. Schep de frietjes na 10 minuten om.
  7. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  8. Verhit de pan waarin je de vogelnestjes gebakken hebt en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Stoof 3 minuten en voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg na 4 minuten de tomatenpassata toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een snuf suiker. Snij ondertussen de tomaat in 4, haal de zaadjes eruit en snij in fijne blokjes.
  9. Voeg vlak voor het serveren de tomatenblokjes toe aan de saus en roer om. Halveer de vogelnestjes en serveer met de tomatensaus, de slamix en de frietjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 856.32 kcal
Koolhydraten 65.77 g
waarvan suikers 11.85 g
Vet 46.41 g
waarvan verzadigd 11.74 g
Proteïnen 41.06 g
Vezels 11.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin