Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Verdeel het in vier porties.
Pel de hardgekookte eieren. Verpak elk ei in een portie gehakt. Druk het gehakt goed aan en zorg ervoor dat het ei mooi in het midden zit.
Bak de vogelnestjes rondom aan in een pan, in wat boter. Leg ze in een ovenschaal. Laat ze 20 minuten verder garen in de oven.
Fruit voor de tomatensaus de uien en knoflook aan in een eetlepel olijfolie.
Doe er de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de wijn bij. Roer om en breng op smaak met fijne suiker, peper en zout. Doe er de tijm en de oregano bij. Laat, onafgedekt, 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
Pureer de saus met de staafmixer. Breng ze weer tot tegen de kook aan en kruid ze eventueel bij met sambal oelek.
Halveer de vogelnestjes en serveer met de tomatensaus.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.