Vogelnestje

55 MIN
4 personen
Vogelnestje

Ingrediënten

  • 600 g rundergehakt
  • 4 aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 200 g champignons, in kwartjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 120 g broodkruim
  • 30 g bloem
  • 5 eieren
  • 400 ml groentebouillon
  • 20 ml witte wijn
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 kl gedroogde tijm
  • ½ kl komijn
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen 10 minuten gaar in gezouten water.
  2. Kook 4 eieren 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  3. Meng het andere eitje ondertussen onder het gehakt samen met het broodkruim. Kneed goed. Wikkel het gehakt rondom de hardgekookte eieren tot balletjes. Bak ze goudbruin in 20 gram boter en 2 eetlepels olijfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en 20 gram boter in een pan. Stoof hierin de ui glazig en voeg de bloem toe. Roer goed om en giet de groentebouillon erbij. Voeg tenslotte de tomatenpuree toe samen met de cayennepeper, de gedroogde tijm en de komijn. Meng alles goed. Schenk er de witte wijn bij en laat de saus indikken.
  5. Voeg de champignons toe aan de tomatensaus en laat nog 15 minuten verder koken. Kruid af met peper en zout. Garneer met de peterselie.
  6. Bak de aardappelen in de rest van de boter met peper en zout. Snijd de vogelnestjes doormidden en serveer ze met de tomatensaus en de aardappeltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 823.99 kcal
Koolhydraten 41.86 g
waarvan suikers 5.7 g
Vet 51.83 g
waarvan verzadigd 21.95 g
Proteïnen 45.52 g
Vezels 6.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin