Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen

60 MIN
4 personen
Gehaktbrood met uiensaus, kropsla en gekookte aardappelen

Serveer dit lekker gehaktbroodje met een stevige ajuinsaus, gekookte aardappelen en knapperige kropsla. Echte lekkere winterkost!

Ingrediënten

    Voor het gehaktbrood

  • 800 g gemengd gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 120 g paneermeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 el boter
  • ¼ bussel peterselie, fijngehakt
  • 2 el tijm, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn
  • peper
  • Voor de uiensaus

  • zout
  • 3 uien, in ringen
  • 1 el bloem
  • 2 dl vleesbouillon
  • 10 ml rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Het gehaktbrood

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Doe het gehakt in een mengkom en voeg de eieren, het paneermeel, de knoflook, de fijngehakte rozemarijn, de peterselie en tijm toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Maak een broodje van het gehaktmengsel.
  3. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en bak het gehaktbrood aan elke zijde zodat het een goudbruine korst krijgt. Zet de pan opzij met het braadvocht.
  4. Doe het gehaktbrood in een vuurvaste ovenschotel, verdeel er klontjes boter over en laat 40 minuten bakken in de oven.
  5. De uiensaus

  6. Bak de uien bruin in dezelfde pan als het gehaktbrood. Strooi over de uien de bloem en laat het rustig sudderen.
  7. Blus de uien met de rode wijn en voeg het takje tijm en het blaadje laurier toe. Laat het goed inkoken en voeg als laatste de vleesbouillon toe.
  8. Laat het geheel nog even inkoken en verwijder de tijm en laurier. Breng op smaak met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 837.04 kcal
Koolhydraten 36.89 g
waarvan suikers 7.5 g
Vet 57.01 g
waarvan verzadigd 25.08 g
Proteïnen 45.16 g
Vezels 5.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin