Groentestoemp met vogelnestjes

75 MIN
4 personen
Groentestoemp met vogelnestjes

Verwerk al je restjes groenten in deze stoemp en serveer er perfect gebakken vogelnestjes bij. Echt een gerecht voor jong en oud.

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 100 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 el paneermeel
  • 5 eieren
  • 1 el room
  • 1 klontje boter
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook 4 eieren hard in water. Pel ze en laat afkoelen.
  3. Doe het gehakt in een mengkom en doe er het resterende ei en het paneermeel bij. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Kneed alles goed door elkaar.
  4. Rol uit het gehakt bolletjes met daarin het ei. Zet ze 30 minuten in een ingevette ovenschaal in de voorverwarmde oven.
  5. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af.
  6. Bak de ui, aubergine en courgette aan in boter. Meng er na 2 minuten ook de tomaten door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Pureer de gekookte aardappelen samen met de room. Voeg er geleidelijk de groenten aan toe en roer om.
  8. Werk de stoemp af met wat koriander en serveer samen met de vogelnestjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 818.36 kcal
Koolhydraten 59.16 g
waarvan suikers 7.34 g
Vet 43.58 g
waarvan verzadigd 17.61 g
Proteïnen 43.41 g
Vezels 11.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin