Gehakt en ei wellington

80 MIN
4 personen
Gehakt en ei wellington

Ingrediënten

  • 600 g gehakt
  • 1 vel bladerdeeg, gehalveerd, vierkant
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 appels, grof geraspt
  • 100 g broodkruim
  • 50 g Cheddar kaas, geraspt
  • 5 eieren
  • 1 el mosterd
  • 3 el room
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook 4 eitjes 3 minuten zacht en schrik ze in een kom met koud water. Laat ze volledig afkoelen voor ze te pellen.
  3. Meng het gehakt met de appels. Voeg daarna het broodkruim, de kaas, de bieslook, de lente-uitjes, de mosterd, de peterselie en de room toe. Kruid het mengsel met peper en zout.
  4. Rol 1 vel bladerdeeg uit op een ingevette bakplaat. Schik de helft van het mengsel in het midden van het deeg. Leg daarop de gepelde, zachtgekookte eitjes in hun geheel. Leg daarop de rest van het mengsel en leg hierover de andere helft bladerdeeg. Druk de randen goed aan.
  5. Kraak het overgebleven eitje in een kom en klop voorzichtig op. Smeer wat eiermengsel over de randen van het bladerdeeg. Rol het andere vel bladerdeeg uit en drapeer het over de mengeling, zodat de rechthoek wordt afgesloten. Duw goed aan en knip de resterende de randjes weg. Smeer de rest van het eiermengsel over het geheel.
  6. Laat het baksel 10 minuten rusten. Kerf er vanboven enkele sneetjes in en plaats voor 55 minuten in de oven.
  7. Haal uit de oven en laat 10-15 minuten rusten voor het aansnijden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 959.09 kcal
Koolhydraten 54.1 g
waarvan suikers 13 g
Vet 61.87 g
waarvan verzadigd 26.27 g
Proteïnen 46.05 g
Vezels 4.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin