Varkenshaasje met mosterdsaus, krieltjes, spruitjes en wortel

40 MIN
2 personen
Varkenshaasje met mosterdsaus, krieltjes, spruitjes en wortel

Een varkenshaasje klaarmaken is helemaal niet moeilijk. Schroei het vlees op hoge temperatuur dicht en houd de braadtijd kort. Zo blijft het sappig binnenin! Maak je geen zorgen: we leggen je haarfijn uit hoe.

Ingrediënten

  • 300 gr varkenshaasje
  • 300 gr spruitjes
  • 2 wortelen
  • 400 gr krielaardappelen
  • 1 sjalot
  • ½ blokje rundsbouillon
  • 150 ml room
  • 2 kl mosterd
  • olijfolie
  • boter
  • snuifje paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal het varkenshaasje uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht) en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de spruitjes schoon. Snijd de wortelen in de lengte in 4 (schillen hoeft niet).
  3. Schik de spruitjes en wortelen op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met het paprikapoeder (zie tip), zout en zwarte peper. Hussel goed door elkaar en zet 20-25 min. in de oven, tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Neem een tweede bakplaat met bakpapier en schik daarop de krielaardappelen (of schik bij de groenten). Snijd grotere exemplaren in 2. Hussel door elkaar met olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif ook 20-25 mee de oven in.
  5. Dep het varkensvlees droog met keukenpapier voor een krokante korst. Kruid het varkenshaasje royaal met zout en zwarte peper. Smelt een klont boter in een pan en bak het varkenshaasje 1-2 min. per zijde mooi goudbruin. Schep het vlees over in een ovenschaal en schuif voor zo'n 10 min. in de oven, dan is het vlees mooi rosé. Wil je het vlees liever nog wat meer doorbakken? Laat dan een paar minuten langer in de oven.
  6. Snipper de sjalot fijn.
  7. Mosterdsausje: smelt opnieuw een klontje boter in de pan van het varkenshaasje. Roer de aanbaksels los. Fruit de sjalot in 2 min. glazig op zacht vuur. Verkruimel de bouillon erover en voeg de room toe. Voeg daarna de mosterd toe. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  8. Serveer het varkenshaasje met de geroosterde groenten en krieltjes. Werk af met het mosterdsausje. Smakelijk!
  9. TIP: Het paprikapoeder geeft de spruitjes een verrassende toets. Experimenteer ook eens met een beetje honing op de groenten. Gedaan met doffe spruitjes!