Gehaktballetjes in amandelsaus

45 MIN
20 stuks
Gehaktballetjes in amandelsaus

Wil je het eens wat anders probeer dan deze gehaktballetjes in amandelsaus, een heerlijke combinatie. Je gasten zullen aangenaam verrast zijn met dit hapje.

Ingrediënten

  • 450 g gemengd gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 125 g amandelschilfers
  • 1 el paneermeel
  • 30 g broodkruim
  • 1 kl bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 150 ml witte wijn
  • 450 ml groentebouillon
  • 4 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het gehakt met het paneermeel en het losgeklopte ei. Doe er de uisnippers, 1 teentje knoflook en de peterselie bij. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout. Kneed goed tot een homogene massa.
  2. Vorm kleine balletjes uit het gehakt en bestuif met bloem. Bak ze rondom goudbruin in 2 eetlepels olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit in dezelfde pan de overige olijfolie. Bestrooi met het broodkruim en de amandelschilfers en laat lichtjes kleuren. Doe er dan de overige knoflook bij en laat kort meebakken. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Kruid bij met peper en zout.
  4. Laat de saus afkoelen en pureer met een staafmixer samen met de groentebouillon. Breng opnieuw aan de kook en doe er de gehaktballetjes bij. Laat 15 minuten doorwarmen.
  5. Verdeel de gehaktballetjes met amandelsaus over de schaaltjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 146.27 kcal
Koolhydraten 3.24 g
waarvan suikers 0.88 g
Vet 11.35 g
waarvan verzadigd 2.72 g
Proteïnen 6.14 g
Vezels 1.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin