Aubergine- en proscuittorolletjes

40 MIN
8 stuks
Aubergine- en proscuittorolletjes

Deze lekkere aubergine- en prosciuttorolletjes zijn echte smaakbommetjes. Je maakt ze makkelijk en snel klaar. Heerlijk voor bij de apero verpakt in filodeeg.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes prosciutto
  • 2 vellen filodeeg
  • ½ aubergine, in plakjes
  • 4 kerstomaten, in kwartjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el parmezaan, geraspt
  • 2 el tapenades van zongedroogde tomaten
  • 4 el olijfolie
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng 3 eetlepels olijfolie met de knoflook en kruid bij met peper en zout. Besmeer hiermee 4 plakjes aubergine.
  3. Gril de aubergines kort aan in een grilpan. Zet even opzij.
  4. Snijd de vellen filodeeg in 4 repen van 12 centimeter breedte. Bestrijk met de overige olijfolie en kruid met de italiaanse kruiden.
  5. Verdeel de aubergineplakjes over 4 vellen. Leg hierop de kerstomaatjes en bestrooi met een eetlepel parmezaan. Rol op.
  6. Beleg de andere vier plakjes met een sneetje prosciutto, een lepeltje tapenade en de overige parmezaan. Rol ook op.
  7. Verdeel de rolletjes over een met bakpapier bedekte bakplaat en zet 15 minuten in de oven.
  8. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 131.79 kcal
Koolhydraten 5.22 g
waarvan suikers 0.68 g
Vet 10.3 g
waarvan verzadigd 2.22 g
Proteïnen 4.63 g
Vezels 0.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin