Sardientjes in kruidenolie

30 MIN
4 personen
Sardientjes in kruidenolie

Waan jezelf in Zuiderse sferen en marineer heerlijk gebakken sardientjes in een mediteraans sausje. Puur genieten bij de apero met vrienden in het zonnetje.

Ingrediënten

  • 600 g sardienen
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 8 el water
  • 2 el rode wijnazijn
  • 120 ml olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de sardientjes 4-5 minuten aan beide kanten in 4 eetlepels olijfolie. Schep ze met een schuimspaan uit de olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. Laat afgedekt even rusten in de koelkast.
  2. Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan. Doe er de wijnazijn, het water, de knoflook, de kruiden, peper en zout bij. Laat 15 minuutjes sudderen.
  3. Laat de marinade afkoelen en schenk bij de sardientjes. Laat nog 24 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  4. Verdeel de sardientjes over schaaltjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 462.97 kcal
Koolhydraten 3.98 g
waarvan suikers 0.99 g
Vet 36.62 g
waarvan verzadigd 4.82 g
Proteïnen 30.42 g
Vezels 1.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin