Worstenbroodjes met merguez

30 MIN
4 personen
Worstenbroodjes met merguez

Een originele twist aan klassieke worstenbroodjes, met pikante merguez worstjes. Serveer met een looksausje.

Ingrediënten

  • 8 merguezworsten
  • 1 vel bladerdeeg, vierkant
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 50 g sesamzaad
  • boter

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bak de merguez goudbruin in wat boter.
  3. Snij het bladerdeeg net zo breed als de lengte van de worstjes.
  4. Rol elke merguez op in een op maat gesneden vel bladerdeeg. Bestrijk met eidooier en overstrooi met sesamzaadjes.
  5. Zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 660.54 kcal
Koolhydraten 27.1 g
waarvan suikers 2.88 g
Vet 57.79 g
waarvan verzadigd 10.95 g
Proteïnen 20.09 g
Vezels 1.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin