Visburgers met dillemayonaise, spinazie en ovenfrietjes

30 MIN
2 personen
Visburgers met dillemayonaise, spinazie en ovenfrietjes

Visburgers zijn een leuke afwisseling op een gewone hamburger, en we maken het met allemaal lekkere verse ingrediënten. Een zalige visburger met daarbij een frisse dillemayonaise, gestoofde spinazie en lekkere ovenfrietjes. Wat een verwennerij!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 sjalot
  • 300 g vismengeling
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • ½ citroen
  • 10 g dille
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 3 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Leg de laatste 3 minuten de hamburgerbroodjes op een apart rooster mee in de oven.
  2. Snij de sjalot fijn. Dep de visblokjes goed droog met keukenpapier. Snij de stukken vis in hele fijne blokjes en doe in een kom.
  3. Klop het ei los in een kommetje. Doe de panko, het ei en de fijngesneden sjalot bij de vis en meng goed door elkaar. Vorm er per persoon een burger van.
  4. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Hak de dille fijn. Meng de mayonaise met de dille, de citroenzeste en het citroensap. Kruid met peper en zout. Dit is de dillemayonaise.
  5. Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en bak de visburgers, 4 minuten per kant.
  6. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en stoof de knoflook en spinazie samen aan, tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  7. Bestrijk de hamburgerbroodjes met de dillemayonaise, leg er een visburger op en schep er de spinazie bij. Dek de burger af met de bovenkant van het broodje. Serveer samen met de ovenfrietjes en de rest van de dillemayonaise.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 6 december.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 2 december om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 885.21 kcal
Koolhydraten 69.91 g
waarvan suikers 4.89 g
Vet 47.86 g
waarvan verzadigd 6.83 g
Proteïnen 41.82 g
Vezels 9.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin