Zalm met dillesaus en rucola patatjes

25 MIN
2 personen
Zalm met dillesaus en rucola patatjes

Voor dit gerecht haalden we onze inspiratie in Scandinavië, waar ze echt nog kunnen genieten van heerlijke verse vis en eenvoudige, frisse smaken.

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 10 g dille
  • 2 zalmfilet, met vel
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was en halveer de krieltjes. Kook de krieltjes beetgaar gedurende 12-15 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Hak de dille fijn.
  3. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de zalmfilets, met de velkant eerst, 4 minuten aan elke kant. Haal de zalmfilets uit de pan en bedek met aluminiumfolie.
  4. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de kappertjes en de gekookte krieltjes toe. Schep goed om en pers er de citroen over. Kruid met peper en zout en voeg de dille toe. Haal meteen uit de pan.
  5. Serveer de rucola met de krieltjes en de zalm. Schep er de rest van de botersaus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 695.23 kcal
Koolhydraten 38.19 g
waarvan suikers 1.49 g
Vet 44.84 g
waarvan verzadigd 15.45 g
Proteïnen 33.11 g
Vezels 6.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin