Vijgencake met amandel

45 MIN
9 stuks
Vijgencake met amandel

Heb je een grote hoeveelheid verse vijgen? Van een eigen boom of gescoord bij de groente- en fruithandel? Maak dan eens een heerlijke vijgencake! We voegen ook amandel, honing en citroenzeste toe voor een perfecte smaaksensatie. Lekker herfstig genieten...

Ingrediënten

  • 5 verse vijgen
  • 60 gr boter
  • 3 eieren
  • 2 el honing
  • 50 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr amandelpoeder
  • snufje zout
  • 50 gr suiker
  • snufje kaneel
  • zeste van 1 biologische citroen

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek een rechthoekige bakvorm met bakpapier (tip: smeer wat olie in de bakvorm, dan blijft het bakpapier goed kleven). Smelt de boter.
  2. Klop de eieren los met de honing en voeg de afgekoelde gesmolten boter toe.
  3. Doe in een aparte kom de zelfrijzende bloem, het amandelpoeder, een snufje zout, een snufje kaneel en de suiker. Meng kort. Voeg toe aan de vochtige ingrediënten. Voeg de citroenzeste toe. Meng kort onder mekaar. Halveer de vijgen en snij de steeltjes weg.
  4. Schenk het beslag in de bakvorm. Duw de vijgen erin. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat afkoelen en serveer.