Amandelcake met een gezouten karamel van maple syrup

60 MIN
10 stuks
Amandelcake met een gezouten karamel van maple syrup

Deze amandelcake is een heerlijk zoet en zacht dessert. De combinatie met de gezouten karamel van maple syrup is pure verwennerij!

Ingrediënten

  • 240 g amandelen, gemalen
  • 2 eieren
  • 1 el ahornsiroop
  • 150 g bruine suiker
  • 100 g boter
  • Voor de gezouten karamel van maple syrup

  • 400 ml room
  • 150 g suiker
  • ½ el ahornsiroop
  • 2 kl zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter, de ahornsiroop en de bruine suiker op een middelhoog vuur. Laat even afkoelen en voeg dan de eieren en de amandelen toe. Meng goed tot een glad beslag.
  3. Stort het deeg in ingevette muffinvormpjes. Plaats in de oven en bak 30-40 minuten goudbruin.
  4. Maak ondertussen de gezouten karamel. Meng de room met de suiker, de ahornsiroop en het zout in een pannetje op een middelhoog vuur. Verhoog het vuur vanaf dat de suiker opgelost is. Laat de saus indikken tot een plakkerige, gouden karamel.
  5. Haal de amandelcakejes uit de muffinvorm. Schenk er de gezouten karamel over net voor het serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 494.93 kcal
Koolhydraten 34.9 g
waarvan suikers 33.12 g
Vet 36.13 g
waarvan verzadigd 14.56 g
Proteïnen 6.8 g
Vezels 2.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin